Esedullah Faruki

Esedullah Faruki

Pakistan'da siyasi kriz iç çatışmaya mı dönüşecek?

Pakistan'da siyasi kriz iç çatışmaya mı dönüşecek?

Pakistan'da Mescid-i Nebevi'ye saygısızlıkta bulunduğu gerekçesiyle Imran Han'a karşı suç soruşturması açıldı.

Soruşturma neticesinde İmran Han'ın tutuklanması ihtimal dahilinde.

Soruşturma, Faysalabad şehrinin Model bölgesindeki bir polis karakolunda açıldı. Bu polis karakolunun dışarısında çok sayıda öfkeli Tahrik-i İnsaf (PTI) üyesi toplandı ve karakolun etrafını sardı. Faysalabad aynı zamanda şu anki İçişleri Bakanı Rana Sanaullah'ın da memleketi.

Eski İçişleri Bakanı Şeyh Raşid'in yeğeni de bu soruşturma bağlamında halihazırda tutuklanmış durumda. Şeyh Raşid de öldürülme korkusunu dile getirerek hayatının tehlikede olduğunu söyledi.

"Ulusal barış için bir felaket"

İçişleri Bakanı Rana Sanaullah da İmran Han'ın tutuklanacağını duyurdu.

İmran Han'a ve Şeyh Raşid de dahil olmak üzere diğer PTI liderlerine karşı dine hakaret gibi ciddi suçlamalarda bulunulması ve bu liderlerin tutuklanması, Pakistan'ın ulusal bütünlüğu ve ulusal barış için bir felaket olabilir.

Bu olaylar sonrasında, ülkenin farklı yerlerinde siyasi parti destekçileri arasında çatışmalar çıktı. Geçtiğimiz gün İslamabad'ın F-7 bölgesinde de iftara kısa bir süre kala, üstelik olay yerinde polis güçleri bulunmasına rağmen, bir otelde PTI ve Pakistan Halk Partisi (PPP) destekçileri arasında şiddetkli bir çatışma yaşandı.

"Yaşananlardan ordu sorumlu"

Öte yandan, sosyal medya hesaplarında da PTI destekçileri, İmran Han'ın tutuklanması halinde bunun ciddi sonuçları olacağı tehdidinde bulunuyor. Buna karşılık olara, diğer siyasi partilerden insanlar da "PTI'nin kökünü kazımaktan" bahsediyor.

Bütün bunların arkasında, sürekli olarak siyasi işlere müdahale eden ve yabancı efendilerinin emriyle yetkilerini kötüye kullanan General Kamer Cavid Bacva ve şürekası var.

Bu generaller, İslam karşıtı dış güçlerin ülkeyi parçalama ihtirasını güçlendirme amacıyla, siyasi farklılıkları bir iç savaşa dönüştürmeye, kişisel çıkar ve siyasi intikam için ülkeyi kurban etmeye çalışıyorlar.

Önümüzdeki günlerde Pakistan'da herhangi bir iç çatışma çıkması durumunda, ülkedeki durumun ve anarşinin bozulmasından Pakistan ordusu sorumlu olacaktır.


Esedullah Faruki tarafından kaleme alınan ve sosyal medyada yayınlanan değerlendirme Mepa News okurları için tercüme edilmiştir. Değerlendirmede yer alan ifadeler yazarın kendi görüşleridir ve Mepa News'in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

Bu yazı toplam 1521 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Esedullah Faruki Arşivi