Paşinyan'dan erken seçime şartlı onay

Paşinyan'dan erken seçime şartlı onay

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkede muhaliflerin erken seçim talebine şartlı olarak onay verdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan muhalefetin bazı şartları yerine getirmesi durumunda erken seçime gidilebileceğini açıkladı.

İktidar yanlılarının başkent Erivan'da düzenlediği mitingde konuşan Başbakan, "Seçimlere gideceğiz ve halkın kimin istifasını istediğini göreceğiz" açıklamasında bulundu. Paşinyan, seçime gidilmesi için görevden ayrılması halinde yerine yeni bir ismin seçilmemesi kaydıyla sandığa yeşil ışık yakabileceğini söyledi. Ermeni Başbakan ayrıca ekimde yeni bir anayasa kabulü için referandum yapılmasını önerdi.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile yaşanan savaşın ardından siyasi krizin devam ettiği Ermenistan'da geçen hafta Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan, Başbakan Paşinyan'a muhtıra vermiş, Paşinyan ise bunu darbe girişimi olarak nitelendirmişti.

Ardından da Genel Kurmay Başkanı'nı görevden almayı deneyen Paşinyan'a olumsuz yanıt Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan gelmişti. Cumhurbaşkanı, Paşinyan'ın kararnamesini Anayasa'ya aykırı bularak geri çevirse de Başbakan aynı kararnameyi yeniden Cumhurbaşkanlığına göndermişti.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.