Pentagon'dan sızdırılan gizli belgelere göre 'tarafsız' Sırbistan da Ukrayna'yı silahlandırdı

Pentagon'dan sızdırılan gizli belgelere göre 'tarafsız' Sırbistan da Ukrayna'yı silahlandırdı

Pentagon'dan sızdırılan gizli belgeler, Sırbistan'ın Ukrayna'yı silahlandırmayı kabul ettiği ya da silahları çoktan Kiev yönetimine gönderdiği bilgisini içeriyor.

(Fotoğraf: vs.rs)

ABD Savunma Bakanlığından sızdırıldığı ifade edilen çok sayıda gizli belgelerde Sırbistan'ın Ukrayna'yı silahlandırmayı kabul ettiği iddiası da yer aldı.

Reuters'ın sızdırılan 'çok gizli' Pentagon belgelerinden aktardığı habere göre, Avrupa'da Ukrayna'yı işgal etmesi sebebiyle Rusya'yı kınamayan tek ülke olan Sırbistan, Kiev yönetimine silah tedariki yapmayı kabul etti veya halihazırda Ukrayna'yı silahlandırdı.

38 Avrupa ülkesinin Ukrayna'nın askeri eğitim ve silah yardımı taleplerine yanıtlarının bir özeti niteliği olan belgelerde, "Sırbistan'ın Ukraynalı güçlere askeri eğitim vermeyi reddettiği, ancak 'ölümcül silah' yardımı yapmayı vaat ettiği veya zaten gönderdiği" ifadeleri yer alıyor.

Belgelerde ayrıca Sırbistan'ın gelecekte Ukrayna'ya silah sağlama konusunda siyasi iradeye ve askeri güce sahip olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, ülkesinin Ukrayna'ya silah gönderdiği yönündeki mevcut iddiaları yalanladı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic yönetimi, Rusya ile olan derin tarihi, ekonomik ve kültürel ilişkilere rağmen Ukrayna savaşında 'tarafsızlık ilkesini' benimsemişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.