Macaristan'ın Sırbistan'a desteği sürüyor: Kosova'nın AB üyeliğine ret

Macaristan'ın Sırbistan'a desteği sürüyor: Kosova'nın AB üyeliğine ret

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto Kosova'nın Avrupa Birliği'ne üyeliğinin oylanması halinde hayır oyu kullanacaklarını duyurdu.

Macaristan, Sırbistan'a desteğini bir kere daha göstererek Kosova'nın Avrupa Birliği'ne üyeliğinin oylanması halinde hayır oyu kullanacağını açıkladı.

Euronews'in haberine göre, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Kosova'nın Avrupa'nın çeşitli kuruluşlarına vaktinden önce kabul edilmesinin Sırbistan ve Kosova arasındaki uzlaşma arayışlarına zarar vereceğini söyledi.

Bakanın bu açıklamaları iki ülke arasındaki gerilimin ABD ve AB'nin arabuluculuğunda geçici olarak dindirilmesinden bir hafta sonra geldi.

Avrupa Birliği, Kosova ile Sırbistan'ın birliğe girme sürecinin ileri aşamalar kaydetmesi için iki ülke arasındaki sorunlara bir çözüm getirebilecek nihai bir anlaşmaya varılmasını istiyor.

Basına sızdırılan nihai çözümlere göre Kosova'nın, ülkede çoğunlukla Sırpların yaşadığı bölgelerde Sırp Belediyeler Birliğinin kurulmasına izin vermesi şartı koşuluyor.

Sırbistan'dan ise Kosova'nın toprak bütünlüğüne saygı göstermesinin yanı sıra uluslararası kuruluşlara üye olmasına izin vermesi bekleniyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.