Macaristan Başbakanı Orban: Erdoğan kazanmasaydı büyük bir trajedi olurdu

Macaristan Başbakanı Orban: Erdoğan kazanmasaydı büyük bir trajedi olurdu

"Erdoğan'ı sadece desteklemekle kalmayıp özellikle çok dua ettim" diyen Macaristan lideri Orban "Eğer kazanmasaydı bu bir trajedi olurdu" yorumunu yaptı.

Macaristan'da her cuma devlet radyosunda gündemi değerlendiren Başbakanı Viktor Orban Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı zaferin kendisinde çok büyük bir rahatlama yarattığını söyleyerek, "Erdoğan kazanmasaydı Soros'un adamı göçmenlere sınırları açardı, zafer için çok dua ettim" dedi. 

"Erdoğan'ı sadece desteklemekle kalmayıp özellikle çok dua ettim" diyen aşırı sağcı lider, "Eğer kazanmasaydı bu bir trajedi olurdu" yorumunu yaptı. 

"Erdoğan kazanmasaydı George Soros'un adamı Türkiye'de kazanırdı" savını da ileri süren Orban, "Erdoğan'ın zaferine bir nefes gibi ihtiyacımız vardı" yorumunda bulundu. Kılıçdaroğlu'nu kast eden Orban "Türk sınırlarını mültecilere açardı" iddialarını dile getirdi.

"Ukrayna karşı saldırı düzenlerse kan banyosu yaşanır"

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali konusunda da düşüncelerini dile getiren Macar lider, "Ukrayna savaşının gerçek kaybedenleri cephede hayatını kaybedenlerdir" dedi. 

Ukraynalıların karşı saldırı hazırlığında olduğunu söyleyen Başbakan, taarruz eden tarafın kaybedenden 3 kat daha fazla insani kayıp ve zaiyat verdiğinin "çok iyi" bilindiğini, bu sebeple de Kiev'in bir saldırı başlatmasının "kan banyosu" anlamına geldiğini söyledi. 

"Karşı tarafın nüfusu sizinkinin çok üstündeyse bu büyük kayıplar yaşayacağınız anlamına gelir. Bu sebeple karşı saldırı başlamadan tarafları ateşkese ve barış görüşmelerinin gerekliliğine ikna etmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" düşüncesini dile getirdi.

"En iyi senaryoda bile, cephede, Ukrayna'nın savaştan önce müzakereler yoluyla elde edilebileceği sonuçtan daha iyisini taarruzla elde etmesinin mümkün olmadığı açıktır" diyen Orban, "Savaştan önce müzakereler yoluyla bir şeyler elde edilebilirdi. Savaştan daha iyi bir sonuç elde edilemeyecekse, o zaman savaş ne için yapıldı?" diye sordu.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.