"Macaristan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ilk Avrupa Birliği ülkesi olacak"

"Macaristan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ilk Avrupa Birliği ülkesi olacak"

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Macaristan'ın İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacak ilk Avrupa Birliği ülkesi olacağını söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Macaristan'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cohen, çarşamba günü Budapeşte'de yaptığı açıklamalarda Macaristan'ın İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacak ilk Avrupa Birliği ülkesi olacağını ilan etti.

Şabat Sinagogu'nda konuşan Cohen, Macaristan'ın uluslararası arenada İsrail'i desteklediğini belirterek "Daha da iyi haber şudur ki Macaristan birkaç haftaya büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdığını duyuracak ilk AB üyesi olacak." diye konuştu.

Macaristan'ın büyükelçiliğini taşımasıyla birlikte İsrail'in başkentini Kudüs olarak tanımış olacak. İsrail'in başkentini Kudüs olarak ilan ettiği ancak bu kararın uluslararası toplumda bir karşılığının olmadığı biliniyor.

Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile yakın bir ilişkiye sahip olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.