Kosova'nın kuzeyinde Sırplar ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar

Kosova'nın kuzeyinde Sırplar ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar

Kosova'nın kuzeyinde çoğunlukla Sırpların yaşadığı bölgelerde polisin konuşlandırılmasına karşı çıkan Kosovalı Sırplar ve güvenlik güçleri arasında çatışmalar patlak verdi.

Kosova'nın kuzeyinde çoğunuluğu oluşturan Sırpların, yerel seçimleri kazanan Arnavut asıllı belediye başkanlarının belediye binalarına giriş yapmasını engellemesi üzerine bölgede gerilim arttı.

Ülkenin kuzeyindeki Sırplar ayrıca Leposaviç, Zveçan ve Zubin Potok belediyeleri önünde polisin konuşlandırılmasına karşı çıkarak iki polis aracını kundakladı.

Kosova polisiyse protestocuları dağıtmak için ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullanırken yaşanan olayda yaklaşık 10 göstericinin ve 5 polisin yaralandığı bildirildi.

Bölgedeki çatışmalara yanıt olarak Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, orduya hazır ol emri verirken sınırdaki askeri hareketliliği artırma talimatında bulundu.

Vucic ayrıca NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü KFOR'dan Kosovalı Sırpları, Kosova güvenlik güçlerinden korumasını istedi.

ABD ise ülkenin kuzeyinde belediye binaları girişinde polis gücünü kullandığı gerekçesiyle Kosova hükümetini kınadı.

Kosovalı Sırpların, bölgedeki yerel seçimlerin sonucunu tanımadığı biliniyor.

Bölgede halihazırda çatışmalar sona ermiş olsa da gerilimin halen sürdüğü ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.