Türkiye Kosova'ya ilave asker gönderiyor

Türkiye Kosova'ya ilave asker gönderiyor

Türkiye NATO'nun talebi üzerine Kosova'ya bir komando taburu ihtiyat birliği göndereceğini açıkladı.

Türkiye, NATO'nun talebi üzerine Kosova'ya asker gönderme kararı aldı.

Milli Savunma Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, "Kosova’da meydana gelen olaylar sonrası NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı/Napoli (İtalya) tarafından yapılan talebe istinaden, daha önceden NATO Kosova Gücüne (KFOR) tahsisli olan 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza (Kırklareli) bağlı bir komando taburu ihtiyat birliği olarak görevlendirilmiştir." denildi.

Açıklamada ayrıca "Görevlendirilen birliğimizin 4-5 Haziran 2023 tarihlerinde Kosova’da bulunan Sultan Murat Kışlasına intikali planlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kosova'da halihazırda yaklaşık olarak 350 Türk askeri bulunduğu belirtiliyor.

Kosova kuzeyinde gerilim

Kosova'nın kuzeyinde son günlerde tansiyon yüksek.

Bölgedeki gerilim, Arnavut asıllı belediye başkanlarının yerel seçimleri kazanması sonrası belediye binalarına girmelerinin ardından tırmandı.

Kosova'nın kuzeyinde çoğunluğu oluşturan Sırplar, yerel seçimleri boykot etmiş ve Arnavut asıllı kişilerin belediye başkanı olmasını reddetmişti.

Daha sonra Sırplar bölgedeki polis araçlarına saldırmış ve KFOR birlikleriyle çatışmıştı. Çatışmalar sonucunda yaklaşık 30 KFOR askerinin yaralandığı açıklanmıştı.

NATO ise güvenlik önlemi olarak Kosova'ya 700 ek asker daha göndereceğini ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum