Kosova'nın kuzeyinde Sırplar NATO askerlerine saldırdı

Kosova'nın kuzeyinde Sırplar NATO askerlerine saldırdı

Kosova'nın kuzeyinde Sırplar ile NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) arasında çıkan çatışmalarda 25 KFOR askerinin yaralandığı bildirildi.

Kosova'nın kuzeyinde tansiyon yükseliyor.

Ülkenin kuzeyinde çoğunluğu oluşturan Sırplar ile NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) arasında çatışmalar baş gösterdi.

Sırp göstericilerin Kosova kuzeyindeki belediyeler önünde gerçekleştirdiği protestolar sonrası çıkan çatışmalarda 25 KFOR askerinin yaralandığı açıklandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise 3'ü ağır 52 Kosovalı Sırbın yaralandığını söyledi.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırp mevkidaşı Vucic'i Kosova'nın kuzeyini istikrarsızlaştırmakla suçladı.

Osmani, "Suç çetelerine dönüşen Sırp yasa dışı yapılar, Kosova polisine, KFOR askerlerine ve gazetecilerine saldırdı. Kosova'nın kuzeyini istikrarsızlaştırmak için Vucic'in emirlerini yerine getirenler adalet önüne çıkarılmalıdır." dedi.

Bölgedeki gerilim, Arnavut asıllı belediye başkanlarının yerel seçimleri kazanması sonrası belediye binalarına girmelerinin ardından tırmandı.

Kosova'nın kuzeyinde çoğunluğu oluşturan Sırplar, yerel seçimleri boykot etmiş ve Arnavut asıllı kişilerin belediye başkanı olmasını reddetmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.