Pentagon’dan Trump'a: Orduyu siyasete alet etme

Pentagon’dan Trump'a: Orduyu siyasete alet etme

ABD Başkanı Donald Trump'ın Japonya ziyareti sırasında limanda bulunan USS McCain savaş gemisinin isminin örtülmesi Beyaz Saray ile Pentagon arasında krize yol açtı.

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), Beyaz Saray’dan orduyu siyaset dışında tutmasını istediği kaydedildi.

Pentagon’un bu söylemi ABD Başkanı Donald Trump’ın Japonya ziyareti sırasında Beyaz Saray’dan bir ismin John S. McCain adlı savaş gemisinin görünürde gözükmemesi yönünde talepte bulunmasının ardından geldi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Yarbay Joe Buccino, Cuma günü Vekil Savunma Bakanı Patrick Shanahan’ın Genel Sekreteri’ni Beyaz Saray Askeri Ofisi’ne yönlendirdiğini ve Savunma Bakanlığı’nın siyasallaştırılmayacağı mesajını ilettiğini kaydetti.

Shanahan Seul’e giderken gazetecilere uçakta yaptığı açıklamada orduyu siyasallaştırmak için yer olmadığını belirtmiş ve bu tür şeyleri ciddiye aldıklarını, kendi ofisi ve diğerlerinin doğrudan konuyla ilgileneceğini kaydetmişti.

USS John S. McCain savaş gemisini Trump’tan saklama çabası ilk olarak Wall Street Journal gazetesinde haber olmuştu.

Beyaz Saray Askeri Ofisi’yle 7. Filo’dan bir yetkilinin Trump’ın ziyaretinden önce konuyla ilgili olarak maili dikkat çekiyor. Mailde McCain gemisinin gözden uzak olması gerektiğini belirtiliyor. Shanahan, Beyaz Saray Askeri Ofisi’nden bu isteğin geldiği belirtti ve bunun yerine getirilmediğini de vurguladı. Trump, söz konusu isteği ‘iyi niyetli’ olarak nitelemiş ancak olaydan haberi olmadığını kaydetmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.