PKK yöneticilerinden Diyar Garip Muhammed MİT-TSK operasyonuyla öldürüldü

PKK yöneticilerinden Diyar Garip Muhammed MİT-TSK operasyonuyla öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ortak operasyonu sonucu PKK'nın başkanlık ve yürütme konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed öldürüldü.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ortak operasyonu sonucu PKK'nın başkanlık ve yürütme konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed öldürüldü.

Ajansların aktardığı bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen ortak operasyon, 27 Haziran günü Kandil'in Kortek Virajları bölgesinde gerçekleştirildi.

Operasyonda PKK'nın başkanlık ve yürütme konseyi üyesi Diyar Garip Muhammed öldürüldü.

Kandil'de ilk defa üst düzey bir PKK'lı etkisiz hale getirildi

Ana karargahın bulunduğu yer olan Kandil'de ilk kez üst düzey bir PKK'lı etkisiz hale getirildi.

1973'te Irak Süleymaniye'de doğan Diyar Garip Muhammed "Halmat Diyar" kod adıyla biliniyordu. 1992 yılında katıldığı PKK'nın başkanlık konseyinin 7 üyesinden biriydi.

Başkanlık konseyinin örgütteki görev ve yetkilerinin, Abdullah Öcalan'ın cezaevinde olması nedeniyle fiili anlamda daha da arttığı bildiriliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.