Pompeo: İran ile ön şartsız görüşmeye hazırız

Pompeo: İran ile ön şartsız görüşmeye hazırız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran ile ön şartsız müzakereye hazır olduklarını belirtti.

ABD’nin bölgedeki gerilimin düşürülmesi amacıyla uluslararası topluma Tahran’a baskı uygulama çağrısı yaptığı bir süreçte, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran ile ön şartsız müzakereye hazır olduklarını söyledi. Pompeo, ayrıca İran krizini görüşmek için Suudi Arabistan ve BAE’yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Pompeo: İran ile ön şartsız müzakereye hazırız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün, Cidde’ye hareket etmeden önce basına yaptığı açıklamada, “Stratejik olarak herkesin aynı çizgide kaldığından nasıl emin olacağımızı ve aynı şekilde küresel bir ittifakın nasıl kurulacağı hakkında konuşacağız. Biz, İran ile ön şartsız müzakereye hazırız. Onlar, bizi nerede bulacaklarını biliyorlar (…) Bizimle iletişim kurmaya hazır oldukları an görüşmelere başlayabileceğimize inanıyorum” dedi.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook ise Kuveyt’te yaptığı açıklamada, uluslararası topluma gerilimin düşürülmesi için İran’ı ikna etme çağrısında bulundu. Kuveytli üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmeler sonrası basına konuşan Hook, “Biz, bütün ülkelere, İran’ı gerilimi düşürmesi ve diplomasiye diplomasi ile karşılık vermesine teşvik etmeleri için diplomatik çabalarını kullanmalarına destek veriyoruz” dedi.

ABD’nin İran’a karşı askeri bir çatışma seçeneğiyle ilgilenmediğini söyleyen Hook, “Bölgedeki kuvvetlerimizin durumunu tamamen savunma amaçlı nedenlerle güçlendirdik” diye konuştu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun ABD'ye ait insansız hava aracını (İHA) düşürmesi, Washington-Tahran hattında gerginliğin tırmanmasına neden olmuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.