Pompeo: İran rejimi halkın gerçekleri duymasından endişeli

Pompeo: İran rejimi halkın gerçekleri duymasından endişeli

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Hamaney rejiminin İran halkının gerçekleri duymasından endişe ettiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada, İran’a giderek canlı yayında halka seslenme teklifinin Tahran tarafından reddedildiğini ifade etti.

Pompeo, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İran’a giderek halka canlı yayında seslenme teklifinde bulundum. Ancak İran rejimi bu teklifimi kabul etmedi. Biz, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in ABD’ye gelerek, özgürce konuşmasından endişe duymuyoruz. Hamaney rejiminin gerçekliği, Tahran’da aynı şeyi gerçekleştirmeme izin veremeyeceği kadar kötü mü? Halkın, gerçeği gözden geçirilip, kısaltılmadan duymasında ne var?” ifadelerini kullandı.

Pompeo, Bloomberg televizyonuna verdiği röportajda, İran halkı ile ülkesinin dış siyaseti hakkında konuşmaya hazır olduğunu belirtmişti. Yapılacak bir davetin oraya gidişini kolaylaştıracağını söyleyen Pompeo, “Orada olma fırsatını propaganda yapmak için değil, yönetimin İran halkına neler yaptığı ve İran’a nasıl zarar verdiği konusunda gerçeği ortaya koymak için değerlendirmek isterim” demişti.

İran hükümeti sözcüsü Ali Rebii, yaptığı açıklamada Pompeo’nun talebine, “Muhabirimiz Merziye Haşimi, Pompeo ile bir röportaj gerçekleştirebilir. Pompeo, istediği konuda konuşabilir. Diğerlerinin görüşlerini duymaktan çekinmiyoruz” şeklinde yanıt verdi.

İngilizce yayın yapan İranlı ‘Press TV’ spikeri, gazeteci Haşimi, bu yılın başlarında herhangi bir suçlama yöneltilmeksizin gözaltına alınmıştı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.