Putin 7 Ekim'den sonra ilk kez Netanyahu'yu aradı

Putin 7 Ekim'den sonra ilk kez Netanyahu'yu aradı

Putin İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukasını İkinci Dünya Savaşı esnasında Nazilerin Stalingrad kenti kuşatmasına benzetmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin İsrail-Filistin savaşının patlak vermesinden bu yana ilk kez İsrail Başbakanı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti'ye göre Putin, sivillere yönelik her türlü saldırıyı "şiddetle reddetti ve kınadı" ve Moskova'nın Gazze çatışmasını sona erdirmek için çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Kremlin'in açıklamasında Putin'in daha önce de Şam yönetimi lideri Beşar Esed, Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es Sisi ve Filistin Yönetimi olmak üzere diğer Ortadoğu liderleriyle de görüştüğü belirtilmişti.

16 Ekim'de İsrail medyası Tel Aviv'in Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'nin İsrail'e dayanışma ziyareti yapma talebini "zamanın doğru olmadığını" söyleyerek reddettiğini bildirdi. Zelenskiy 8 Ekim'de çatışmaların başlamasından kısa bir süre sonra Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Ukrayna, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısının ardından İsrail ile tam dayanışma içinde olduğunu ifade ederken, Putin İsrail'in çatışmadaki tutumunu eleştirdi, hatta medyaya yansıyan bazı ifadelerinde İsrail ile Nazi Almanyası ordusu arasında karşılaştırmalar yaptı.

Putin İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukasını İkinci Dünya Savaşı esnasında Nazilerin Stalingrad kenti kuşatmasına benzetmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden hava saldırılarında çok büyük bir kısmını kadın ve çocukların oluşturduğu 3 bine yakın Filistinli hayatını kaybetmiş durumda.

7 Ekim'de Filistinli grupların İsrail yerleşimlerine yönelik saldırılarda 1400 İsraillinin öldürülmesi sonrasında İsrail yönetimi Gazze'ye "tam kuşatma" uygulandığını açıklamış ve sivil-asker ayrımı gözetmeksizin şiddetli bir şekilde bombalamaya başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.