Putin Suriye'de Esed rejiminden daha fazla toprak istiyor

Putin Suriye'de Esed rejiminden daha fazla toprak istiyor

Rusya, Suriye'deki askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığının Suriye'deki Rus askeri üsleri için daha geniş arazi ve daha fazla gayrimenkul sağlanması amacıyla Esed rejimiyle görüşülmesi talimatı verdi. Moskova'nın görüşmelerde ayrıca denizde de daha fazla alanı kullanma izni isteyeceği belirtiliyor.

Putin, Savunma Bakanlığının bu görüşmeleri Dışişleri Bakanlığının katılımı ile gerçekleştirmesini de istedi.

Esed rejiminin başlıca destekçisi olan Rusya'nın Suriye'de daimi iki askeri üssü bulunuyor. Bunlardan biri hava kuvvetlerinin bulunduğu Hmeymim Üssü, bir diğeri de deniz üssü olarak kullandığı Tartus Limanı.

AB'nin yaptırımları uzatıldı

Öte yandan Avrupa Birliği (AB), Esed rejimine karşı uyguladığı yaptırımları uzattı. Brüksel'den Perşembe günü yapılan açıklamada, karara gerekçe olarak sivil halka karşı devam eden şiddet baskısı gösterildi.

AB, Suriye'den 273 kişi ve 70 kuruluşa yönelik banka işlemleri ve ticari faaliyetlerin askıya alınması, ayrıca AB'ye seyahat yasağı gibi yaptırımlar uyguluyor. Kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırımların yanı sıra rejime yönelik Suriye'den petrol sevkiyatı yasağı gibi ekonomik yaptırımlar da uygulanıyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.