Esed rejiminin ekonomisi günden güne zayıflıyor

Esed rejiminin ekonomisi günden güne zayıflıyor

Esed rejimi, Suriye'deki ekonomik gücünü günden güne yitirmeye devam ediyor.

Esed rejimine bağlı “Suriye Devlet Meclisi” dün yaptığı açıklamada, Telekomünikasyon ve Posta Düzenleme Kurumu tarafından Esed’in kuzeni Rami Mahluf’a ait olan Syriatel şirketine “devlet hazinesinin ve şirketteki pay sahiplerinin haklarının sağlanması için” bir kayyım atandığını duyurdu.

Gözlemciler bu hareketin, yetkililer tarafından Mahluf’a hükümetle arasındaki anlaşmazlık ve son uyarılar ışığında verilmiş bir ceza olduğunu düşünüyor.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, temel tarım ürünlerini vuran yangınlarla birlikte Suriye lirasının ABD doları karşısında değer kaybetmesi Şam’daki piyasaları altüst etti.

Suriye piyasasının çoğunda dolar fiyatının Suriye lirası karşısında yükselmesinden dolayı alım ve satım hareketi akşam saatlerinde askıya alındı. Döviz piyasalarındaki kaynaklar, dün öğleden sonra dolar döviz kurunun başkent Şam’da yaklaşık 2 bin Suriye lirası değerinde kaydedildiğini söyledi. Böylece döviz kuru ilk defa 2011 yılındaki döviz kurunun 40 katına eşit olan bir miktara ulaşmış oldu.

Kaynaklar “doların yükselmesinin ardından piyasa hareketlerinin felç olduğunu ve birçok dükkanın, mal fiyatlarının dolar fiyatlarına kıyasla yükselmesinden dolayı kepenklerini kapattığını” belirtti.

ABD hükümeti, rejime ciddi yaptırımlar uygulanmasını içeren “Ceasar Yasası”nı uygulamaya koymaya hazırlanırken, dolar 2 bin Suriye lirası bariyerini aştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.