Esed rejiminden Rami Mahluf’a yakın subaylara gözaltı

Esed rejiminden Rami Mahluf’a yakın subaylara gözaltı

Esed rejimi, Beşar Esed’in iş adamı kuzeni Rami Mahluf'a yakın oldukları gerekçesiyle 15'ten fazla subayı gözaltına aldı.

Beşar Esed’in iş adamı kuzeni Rami Mahluf’un şirketlerinde çalışan kişileri hedef alan gözaltı furyasından haftalar sonra, rejimin istihbarat servisi, başkent Şam ve kırsal kesiminde farklı rütbelerden 15'ten fazla subayı gözaltına aldı.

Resmi suçlamalar dış taraflarla olan bağlar ve devlet hazinesinden fonların zimmete geçirilmesi üzerine olsa da, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), gözaltına alınan kişilerin, "Rami Mahluf’a herhangi bir zarar gelmesi durumunda dünyayı yakmakla" tehdit eden kişiler olduklarını aktardı.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, SOHR Genel Müdürü Rami Abdurrahman şunları söyledi:

“Yeni gözaltılar, Mahluf’a bağlı şirketler ve kurumlarda çalışanlara yönelik gerçekleşen gözaltı furyası çerçevesinde gerçekleşti. Son yıllarda rejimin saflarına savaşçı toplanmasına yardımcı olan el-Bustan Vakfı’nda yaklaşık 12 eski savaşçı gözaltına alındı. Suriye istihbarat servisleri, Rus polisinin eşlik ettiği baskınlarda çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.”

Bu gelişme ile geçtiğimiz Nisan ayında güvenlik otoritelerinin Mahluf’un Şam, Halep, Humus, Lazkiye ve Tartus'taki şirketlerine ve kurumlarına yönelik baskısının başlamasından bu yana Mahluf'la ilişkili olan ve tutuklanan yöneticilerin, çalışanların, teknisyenlerin ve savaşçıların sayısı arttı.

Mahluf’un sahibi olduğu telekomünikasyon şirketi Syriatel’den 40, el-Bustan Vakfı’ndan ise 31 kişi olmak üzere şu ana kadar Mahluf’la ilişkili toplam 71 kişi gözaltına alındı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.