Suriye'de rejime bağlı milisler YPG bölgesine kaçtı

Suriye'de rejime bağlı milisler YPG bölgesine kaçtı

Suriye'nin doğusunda rejim güçlerinden kaçan bir grup 'Milli Savunma' milisinin YPG kontrolündeki bölgelere sığındığı bildirildi.

Suriye'nin Rakka ili doğu kırsalında Esed rejimi güçlerine bağlı Milli Savunma milislerinden bir grup dün kaçarak YPG tarafından kontrol edilen bölgelere sığındı.

Yerel kaynaklar, bir grup Milli Savunma milisinin Rakka'nın güneydoğusundaki Madan bölgesinden kaçtığını ve YPG güçlerinin kontrolündeki bölgelere yöneldiğini bildirdi.

Kaynaklar, Rakka'nın doğu kırsalında YPG'nin kontrolündeki bölgelerinin, bu ayrılma sürecinin ardından askeri anlamda alarm durumuna geçtiğini belirtti.

Geçen Temmuz ayında Esed rejimine sadakatiyle bilinen El Katirci milislerinin sekiz üyesi, bu örgütten kaçarak Rakka'nın doğusunda bulunan YPG kontrolündeki bölgelere sığınmışlardı.

Yaşanan bu ayrılıkların, sık yaşanan suikast girişimleri, maaş eksikliği ve kötü güvenlik koşullarının yanı sıra milislerin liderleri tarafından kötü muamelelere maruz kalmasının yol açtığı bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.