Suriye'de Beşar Esed-Rami Mahluf gerilimi tırmanıyor

Suriye'de Beşar Esed-Rami Mahluf gerilimi tırmanıyor

Beşar Esed'in kuzeni Rami Mahluf’a ait olan Syriatel adlı şirkette çalışan 28’den fazla müdür ve teknisyen gözaltına alındı.

Suriye’de Beşar Esed'in kuzeni Rami Mahluf’a ait olan Syriatel adlı şirkette çalışan 28’den fazla müdürün ve teknisyenin güvenlik güçleri tarafından Rusya’nın direktifleri doğrultusunda gözaltına alındığı ifade edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) aktardığı bilgilere göre, Rus kuvvetleri müdürlere ve teknisyenlere yapılan baskın ve gözaltı operasyonlarında da görev aldı. Bununla birlikte SOHR, Mahluf’un hala serbest olduğunu vurguladı.

Şarkul Evsat'ın haberine göre SOHR, Syriatel çalışanlarının ve teknisyenlerinin iletişim kulelerine otomatik güvenlik onayı ile giriş yapmasının ardından kulelere en az 3 hafta süreyle giriş yapmalarının engellendiğini öğrendi.

Söz konusu davanın gelişmeleri Rusya’nın Syriatel şirketine el koyma ve Esed rejim liderinin kuzeni Mahluf’un azledilmesine yönelik ısrarlarının ardından geldi.

Aynı zamanda Mahluf'un şirketlerinde on binlerce çalışan olduğu göz önüne alındığında Esed rejimi yanlıları arasında davanın ülkeye yansımaları ve ekonomik durumun çökmesi gibi büyük endişeler mevcut.

Suriye ekonomisinin önemli bir kısmını elinde bulunduran Mahluf, Esed rejimi yönetimindeki ülkenin maddi yönden en büyük gücü olarak gösteriliyordu.

Mahluf ve Esed arasındaki gerilimin, Rusya'nın Esed rejiminden alacaklarını istemesi üzerine rejimin maddi kaynak arayışına girmesi üzerine tırmandığı ifade ediliyordu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.