Putin: Yıldırım hızıyla karşılık veririz

Putin: Yıldırım hızıyla karşılık veririz

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki savaşla ilgili dışarıdan müdahale halinde “yıldırım hızında karşılık vereceklerini” söyledi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki savaşla ilgili dışarıdan müdahale halinde “yıldırım hızında karşılık vereceklerini” söyledi.

St. Petersburg’da milletvekillerine yaptığı konuşmada Putin, “Birileri devam eden olaylara dışarıdan müdahale etmek ve Rusya için kabul edilemez stratejik tehditler oluşturmak niyetindeyse, misilleme saldırılarımızın yıldırım hızında olacağını bilmelidir" diye konuştu.

"Bunun için tüm araçlara sahip olduklarını” iddia eden Putin, “Bunlarla övünmeyeceğiz ama gerekirse kullanacağız. Bunu herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

Rusya, ABD ve Batı ülkelerinden Ukrayna’ya silah göndermemelerini istiyor.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün “Rusya’ya karşı ülkelerini ve özgürlüklerini savunan Ukraynalılar'a desteğin vurgulanacağı” bir konuşma yapması bekleniyor.

Rusya doğal gaz ve ticareti silah olarak kullanıyor

Diğer yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Polonya ve Bulgaristan’a doğal gazı kesmesiyle ilgili, "Avrupa'daki herkes ticaret konusunda Rusya'ya güvenemeyeceklerini ne kadar erken anlarsa, Avrupa pazarlarında istikrarı garanti etmek o kadar çabuk mümkün olacaktır” dedi.

Zelenski ayrıca, “Rusya'nın doğal gaz ve ticareti Avrupa'ya karşı silah olarak kullandığını” ifade etti.

İngiltere Savunma Bakanlığı ise, bugüne ilişkin sosyal medyadan paylaştığı savunma istihbaratı bilgisinde, “Denizaltılar da dahil olmak üzere yaklaşık 20 Rus donanma gemisinin Karadeniz operasyon bölgesinde bulunduğunu” kaydetti.

Bakanlık, “Boğaz, Türk olmayan tüm savaş gemilerine kapalı kalmaya devam ediyor. Bu da Rusya’nın Karadeniz’de kaybettiği ‘Moskva’ gemisinin yerine başka bir gemi koyamamasını sağlıyor” açıklamasında bulundu.

İngiltere ancak, Rusya’nın Karadeniz’deki gemi kayıplarına karşın deniz filosuyla Ukrayna’yı hedef almayı sürdürdüğünü bildirdi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.