Putin'den ayetli 'kardeşlik' mesajı

Putin'den ayetli 'kardeşlik' mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'da katıldığı Suriye zirvesinde Kuran'dan bir ayet okudu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'da katıldığı Suriye zirvesinde Kuran'dan bir ayet okudu.

Üçlü Zirve kapsamında Ankara'ya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı.

Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı, Suudi Arabistan-İran gerilimiyle ilgili Kuran'dan bir ayet aktardı.

Putin, Al-i İmran Suresi'nin 103'üncü ayetini okudu.

Rusya Devlet Başkanı bu ayetin "Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. " mealindeki bölümünü örnek gösterdi.

Putin'in Çeçenistan ve Suriye karnesi

Vladimir Putin'in devlet başkanlığı görevine geldiği ve ülkeyi yönetmeye başladığı 2000 yılından bu yana Rusya Müslümanlara yönelik birçok savaşa dahil oldu.

Özellikle Çeçenistan ve Suriye'de direkt olarak bir savaşa giren Rusya, bu iki ülkede doğrudan ve dolaylı olarak yüz binlerce sivilin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.

Putin'in Rusya'sı bu savaşlarda yasaklı silahlar ve kimyasal mühimmatlar da kullanarak birçok savaş suçuna imza attı.

Son 20 yıl içerisinde yüz binlerce Müslüman sivilin ölümünden soumlu olan olan Rusya'nın Devlet Başkanı Putin'in 'kardeşlik' mesajı içeren bir ayet okuması ise dikkat çekti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.