Putin'in darbe girişiminin ardından Wagner lideri Prigozhin ile görüştüğü ortaya çıktı

Putin'in darbe girişiminin ardından Wagner lideri Prigozhin ile görüştüğü ortaya çıktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Wagner lideri Yevgeny Prigozhin ve grubun komutanlarıyla 29 Haziran'da Kremlin'de görüştüğü bildirildi.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in görüştüğünü açıkladı.

Bugün yapılan açıklamaya göre, Putin ile Prigozhin, isyan sona erdikten 5 gün sonra, 29 Haziran'da Kremlin'de bir araya geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov gazetecilere verdiği demeçte, Putin'in Prigozhin ile üç saat süren görüşmeye Wagner'in komutanları dahil 35 kişiyi davet ettiğini söyledi.

Peskov, Wagner komutanlarının görüşmede Putin'e onun askerleri olduklarını ve onun için Ukrayna'ya karşı savaşmaya devam edeceklerini söylediğini belirtti.

Kremlin sözcüsü Peskov, Rusya Savunma Bakanlığından temsilcilerin Prigozhin ve Wagner komutanlarıyla yapılan görüşmeye katılıp katılmadığı hakkındaki soruyu yanıtlamadı.

"Wagner Belarus'a taşınmaya hazırlanıyor"

Yevgeny Prigozhin liderliğindeki Wagner özel askeri şirketine bağlı savaşçıların Belarus'a yerleşmek üzere hazırlıklara başladığı bildirilmişti.

Reuters'ın Wagner grubunun üst düzey bir komutanına dayandırdığı habere göre, Wagner'in kalkışmasının ardından Rusya ile yapılan anlaşma kapsamında Prigozhin'in Belarus'a gitmesi bekleniyordu.

Anlaşma uyarınca özel askeri şirkete bağlı savaşçılara ise Prigozhin ile birlikte Belarus'a gitmeleri, Rusya'nın düzenli ordu güçlerine katılmaları ya da evlerine gitmeleri yönünde tercih hakkı verildiği ifade edildi.

Kalkışmadan bu yana Prigozhin'in ve Wagner paralı askerlerinin tam olarak nerede olduklarına dair belirsizlikler olsa da Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Prigozhin ve Wagner'in binlerce savaşçısının Rusya'da olduğunu söylemişti.

"Wagner savaşçıları Belarus'ta bir kampa yerleşecek"

Wagner birliklerinin Belarus'ta Asipoviçı bölgesindeki bir askeri kampa yerleşeceği ifade edildi.

Belarus Savunma Bakanlığı danışmanı cuma günü yaptığı açıklamada Wagner grubundan herhangi bir kişinin Lukaşenko'nun savaşçıların kullanımına sunduğu askeri kampı henüz ziyaret etmediğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.