"Wagner Belarus'a taşınmaya hazırlanıyor"

"Wagner Belarus'a taşınmaya hazırlanıyor"

Rusya ile anlaşmazlık yaşayan Wagner güçlerinin Belarus'a taşınmaya hazırlandığı bildirildi.

(Fotoğraf: Twitter)

Yevgeny Prigozhin liderliğindeki Wagner özel askeri şirketine bağlı savaşçıların Belarus'a yerleşmek üzere hazırlıklara başladığı bildirildi.

Reuters'ın Wagner grubunun üst düzey bir komutanına dayandırdığı habere göre, Wagner'in kalkışmasının ardından Rusya ile yapılan anlaşma kapsamında Prigozhin'in Belarus'a gitmesi bekleniyordu.

Anlaşma uyarınca özel askeri şirkete bağlı savaşçılara ise Prigozhin ile birlikte Belarus'a gitmeleri, Rusya'nın düzenli ordu güçlerine katılmaları ya da evlerine gitmeleri yönünde tercih hakkı verildiği bildirildi.

Kalkışmadan bu yana Prigozhin'in ve Wagner paralı askerlerinin tam olarak nerede olduklarına dair belirsizlikler olsa da Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Prigozhin ve Wagner'in binlerce savaşçısının Rusya'da olduğunu söylemişti.

"Yevgeny Prigozhin Telegram'da" adlı Telegram kanalında Wagner komutanlarından Anton Yelizarov'un, "Prigozhin'in talimatları uyarınca Wagner savaşçılarının Belarus'a taşınmadan önce ağustos ayının başlarına kadar tatile çıktığı" ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yapıldı.

Söz konusu açıklamada, Yelizarov, Belarus'a taşınmanın bazı zorluklarının bulunduğundan bahsetti. Yelizarov bu kapsamda üsler, eğitim alanları, yerel hükümet ve yönetimlerle koordinasyon kurulması, Belarus'un kolluk kuvvetleriyle temasın organize edilmesi ve lojistik sağlanması gerektiğini söyledi.

"Wagner savaşçıları Belarus'ta bir kampa yerleşecek"

Wagner birliklerinin Belarus'ta Asipoviçı bölgesindeki bir askeri kampa yerleşeceği ifade edildi.

Belarus Savunma Bakanlığı danışmanı cuma günü yaptığı açıklamada Wagner grubundan herhangi bir kişinin Lukaşenko'nun savaşçıların kullanımına sunduğu askeri kampı henüz ziyaret etmediğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.