Putin'in imzaladığı Rusya deniz doktrininde NATO ve ABD 'bir numaralı tehdit' sayıldı

Putin'in imzaladığı Rusya deniz doktrininde NATO ve ABD 'bir numaralı tehdit' sayıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanan yeni Rusya denizcilik doktrininde NATO ve ABD'nin faaliyetleri Rusya güvenliğine önemli tehdit olarak görüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin gelecek yıllarda deniz ve okyanuslardaki stratejisini belirleyecek denizcilik doktrinini kabul edip imzaladı.

NATO ittifakının ve ABD'nin artan faaliyetlerinin Rusya'nın varlığına büyük bir tehdit olarak görülen doktrin 31 Temmuz'da Putin tarafından onaylandı.

Doktrinde NATO'nun genişlediğine ve ABD'nin denizlere hakim olma arayışında olduğuna dikkat çekilirken bu gelişmeler Rusya'nın güvenliğine başlıca tehditler olarak adlandırıldı.

Rusya'nın kuzey ve Pasifik donanmasının güçlendirilmesi kapsamında kuzey kutbu bölgesinde yürütülen keşif çalışmalarının artırılacağının altının çizildiği doktrinde donanmanın önümüzdeki aylarda "3M22 Zircon" hipersonik seyir füzesini teslim alacağı ifade edildi.

Rusya denizcilik doktrinini 2001 yılında yayımlamış ve doktrin Rusya'nın "NATO'nun genişleme çabalarını" iddia ederek Kırım'ı ilhak etmesiyle güncellenmişti.

Son güncellemede ise NATO ve ABD'nin denizcilik alanında tehdit olarak görülmesi konusu öne çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.