Radar kitlemesi krizi: Çavuşoğlu, Fransa'nın özür dilemesi gerektiğini söyledi

Radar kitlemesi krizi: Çavuşoğlu, Fransa'nın özür dilemesi gerektiğini söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz'de Türk fırkateynlerinin Fransız savaş gemisine 'radar kilidi attığı' iddialarının doğru olmadığını belirterek Paris'in özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly geçtiğimiz günlerde video konferans yoluyla yapılan NATO savunma bakanları toplantısında Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerine yönelik itirazlarını gündeme getirmiş ve Akdeniz'de görev yapan bir Fransız fırkateyninin Türk gemileri tarafından 'oldukça agresif' bir önleme maruz kaldığını söylemişti.

Söz konusu olay sonrası iki ülke arasındaki tansiyon daha da yükselmişti. Paris en son NATO tatbikatına katılmama kararı almıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu Türk fırkateynlerinin radar kilidi attığı yönündeki suçlamaların doğru olmadığını belirterek Fransa'dan özür talebinde bulundu.

Toplantıda Çavuşoğlu ayrıca koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Almanya'nın Türkiye'ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını objektif kriterler çerçevesinde gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, çalışma ziyareti kapsamında bulunduğu Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Temaslarında, turizm konusunun da ele alındığını aktaran Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe ile yaptıkları bu ziyarette, Covid-19 salgını sürecine ilişkin verileri muhataplarıyla paylaştıklarını vurguladı.

Libya'da Hafter'in şansını kaybettiğini belirten Çavuşoğlu: "Serrac hükümeti yapıcı tutumunu sergiledi. Burada bizlerin de yapıcı rolü belirleyici olacaktır." dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.