Konu Türkiye ile ilişkilerin geleceği: Fransa'dan AB'ye acil toplantı çağrısı

Konu Türkiye ile ilişkilerin geleceği: Fransa'dan AB'ye acil toplantı çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Avrupa Birliği'ne Türkiye'yi görüşmek için acil toplantı çağrısında bulundu.

Ankara ile Doğu Akdeniz ve Libya gerginliğini NATO'nun ardından Avrupa Birliği'ne (AB) taşıyan Fransa, birliği Türkiye ile ilişkilerin geleceğini görüşmek için acil toplantıya çağırdı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, “Fransa açısından AB'nin Türkiye ile gelecekteki ilişkilerine dair ihtimalleri hiçbir şeyi dışlamadan, naif olmadan son derece süratle özlü tartışmaya açması asli önemdedir” dedi.

Le Drian, AB'nin kendi çıkarlarını kararlılıkla savunmak zorunda olduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı, Suriye'den Libya'ya savaşçı taşınmasına atıfla, "Suriyelileşmesine tanıklık ettiğimiz Libya'da Türkiye'nin oynamak istediği rolün açıklığa kavuşturulmasına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, Pazartesi günkü açıklamasında, Türkiye'yi tehlikeli oyunlar oynamakla suçlayarak, “Türkiye tüm kurallara aykırı davranarak ve birçok Avrupa ülkesinin çıkarlarını çiğneyerek Libya hükümeti ile anlaşmalar yapması, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin egemenliğine saygı göstermemesi ve Libya'da yürüttüğü siyaset uluslararası hukuka aykırıdır. Türkiye Libya'da tehlikeli oyun oynuyor” ifadelerini kullanmıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.