Avusturya Başbakanı Kurz: Türkiye ülkemize huzursuzluk tohumları ekiyor

Avusturya Başbakanı Kurz: Türkiye ülkemize huzursuzluk tohumları ekiyor

Türkiye ile Avusturya arasındaki diplomatik gerginlik, yapılan karşılıklı açıklamalarla tırmanıyor.

24-25 ve 26 Haziran günleri Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk ve Kürt göstericiler arasında çıkan arbede olaylarına ilişkin olarak Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye'yi ülkesinde huzursuzluk tohumları ekmekle suçladı ve Türkiye'deki sorunların Avusturya'ya ihraç edilmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

"Türkiye'nin Avusturya'da yaşayan insanlar üzerinde nüfuz kurma ve onları kendi çatışmaları için araç olarak kullanma çabaları son bulmalı" diyen Kurz, karşıt görüşlü iki etnik grup arasındaki kavgada cam şişe, taş ve demir sopalar kullanıldığını ve yaşanan olaylarda yedi polis memurunun yaralandığını açıkladı.

Türkiye'deki anlaşmazlıkların ihracına müsaade etmeyeceğiz

Türk Dışişleri Bakanlığı 30 Haziran Salı günü yaptığı açıklamada "Avusturya emniyet güçlerinin Türk kökenli gençlerin yaralanmasına ve Türk toplumuna ait bazı iş yerlerinin zarar görmesine sebep olan sert müdahalesini" kınamıştı.

Kurz Türkiye'den yapılan bu açıklamada emniyet güçlerine ilişkin suçlamaları "en sert şekilde" reddettiğini kaydederek "Türkiye'deki anlaşmazlıklar Avusturya'ya ihraç ediliyor fakat biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum