Rakka'da ABD'nin öldürdüğü 1236 kişinin cesedine ulaşıldı

Rakka'da ABD'nin öldürdüğü 1236 kişinin cesedine ulaşıldı

Rakka'da ABD hava saldırılarında ölen 1236 kişinin gömüldüğü toplu mezarlara ulaşıldığı bildirildi.

Suriye'nin Rakka kentinde ABD hava saldırılarında ölen 1236 sivilin gömüldüğü toplu mezarlara ulaşıldığı bildirildi.

Mepa News'in bölge kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Rakka kent merkezinin farklı bölgelerinde toplam 3 adet toplu mezara ulaşıldı. 

Toplu mezarlardan şimdiye kadar 1236 kişiye ait olduğu belirtilen ceset çıkarıldı. Cesetlerin tamamına yakınının ABD öncülüğündeki koalisyonunun IŞİD'e karşı düzenlenen operasyon sırasında kente düzenlediği hava saldırılarında öldürüldüğü aktarılıyor.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, ekipler tarafından halen toplu mezarlardan ceset çıkarıldığını, bu cesetlerin kimlik tespitinin yapılasının ise çok zor olduğunu ifade etti.

Kaynaklar ayrıca kayıp olan yakınlarının kimlik tespitini yapmak için bölgeye gelen sivillerin olduğunu ifade ediyor.

ABD ve PKK'nın Rakka saldırısı

PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) ve ABD öncülüğündeki koalisyon 2 Haziran 2017 tarihinde IŞİD kontrolündeki Rakka kent merkezine yönelik saldırı başlatmıştı.

PKK güçlerinin Rakka kent merkezinde IŞİD karşısında ilerleyişini sağlayabilmek için ABD tarafından Rakka kent merkezindeki sivil yerleşim yerlerine yüzlerce hava saldırısı düzenlemişti.

Sivillerin doğrudan hedef alındığı hava saldırıları sonucunda kent merkezinde binlerce kişinin yaşamını yitirdiği ifade ediliyordu.

Toplu mezarlardan çıkarılan, ABD saldırılarında ölen kişilere ait cesetlerin PKK'lılarca bu mezarlar gömüldüğü tahmin ediliyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon Rakka kent merkezinde sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik fosfor bombası da dahil olmak üzere birçok farklı hacim ve tipte mühimmat kullanmıştı.

Düzenlenen hava saldırılarında ölen siviller, operasyonunun devam ettiği sırada dünya kamuoyu gündeminde yeterince yer bulamamıştı.

Haziran 2017'de başlayan Rakka saldırısı Ekim ayında sona ermişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.