"Ruanda Türkiye'den Bayraktar TB2 alacak"

"Ruanda Türkiye'den Bayraktar TB2 alacak"

Ruanda’nın Türkiye’den 12 adet Bayraktar TB2 alımı için görüşme yaptığı iddia edildi.

Şubat 2021’de Türkiye’den 15,9 milyon dolar değerinde savunma ürünleri tedarik eden Ruanda Türk İHA’ları ile ilgileniyor.

Haber.aero'nun Africa Intelligence’dan aktardığı habere göre, Ruanda Baykar’dan en az iki Bayraktar TB2 kompleksi, yani toplamda 12 SİHA satın almak için görüşmelerini sürdürüyor.

7 Eylül’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ruanda Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Vincent Biruta Ankara’da bir araya gelmişti. Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, savunma sanayi, ticaret, eğitim ve kültür alanlarındaki işbirliğini ele aldıklarını açıklamıştı.

Ruanda’nın alacağı İHA’ların diğer askeri operasyonların yanı sıra, Ruanda’nın Mozambik'te IŞİD bağlantılı gruplara karşı saldırılarında da kullanılacağı düşünülüyor.

Ruanda bu yılın Temmuz ayında ülkeye asker konuşlandırmıştı. Ruanda'nın yanı sıra Güney Afrika Kalkınma Topluluğu'na bağlı güçler ve Portekiz öncülüğündeki Avrupa ülkeleri de bölgeye konuşlanmıştı.

Bölge uzmanları, farklı taraflara bağlı askeri güçlerin bölgeye konuşlanmasının muhtemel çıkar çatışmalarını da beraberinde getireceği uyarısında bulunuyordu.

Ruanda'nın bu güçler arasında üstlünlük elde etmek maksadıyla TB2'leri kullanmak istediği de değerlendirmeler arasında.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.