Rus Ortodoks Kilisesi Yunan Kilisesi ile ilişkilerini sonlandırdı

Rus Ortodoks Kilisesi Yunan Kilisesi ile ilişkilerini sonlandırdı

Rus Ortodoks Kilisesi ile Yunan Ortodoks Kilisesi, ayrılıkçı Ukrayna Ortodoks Kilisesi lideri Epifani Dumenko'nun tanınması gerekçesiyle aralarındaki ilişki sona erdi.

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, bugün Moskova’daki Kurtarıcı İsa Katedrali’nde yapılan ayinde Yunan Ortodoks Kilisesi lideri İkinci Ieronymos’un adını ilk kez anmadı. Bu durum Patrik Kirill’le Başpiskopos Ieronymos’un ayinler arası ilişkilerinin kesildiği anlamına geliyor. Böylelikle, mevcut Atina Başpiskoposu Ieronymos’un adı Rus Ortodoks Kilisesi’nin din adamlarının isimlerinin yer aldığı anma listesinden silinmiş oldu.

Sputnik'in haberine göre, bu adımın nedeni ise Yunan Kilisesi’nin Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ni tanıması. Nitekim ekim sonunda Başpiskopos Ieronymos, Ukrayna kilisesi lideri Epifani Dumenko’ya bir mektup göndermişti. Mektup, Rus Ortodoks Kilisesi’nin, Yunan Ortodoks Kilisesi’nden din adamlarının Ukrayna Kilisesi'ni tanıması halinde ilişkileri koparacağı uyarısının ardından gelmişti.

Atina Başpiskopos’u ile ilişkilerin koparılması ayrıca Rus Ortodoks Kilisesi’nden inananların Atina Piskoposluk Bölgesi’ne bağlı noktalara yapacağı dini ziyaretlerini de kutsamayacağı anlamına geliyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.