Rus Ortodoks Kilisesi İskenderiye Patrikhanesi ile ilişkilerini kesti

Rus Ortodoks Kilisesi İskenderiye Patrikhanesi ile ilişkilerini kesti

Rus Ortodoks Kilisesi, İskenderiye Doğu Ortodoks Patrikhanesi ile ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Rus Ortodoks Kilisesi, İskenderiye Doğu Ortodoks Patrikhanesi ile ilişkilerini kestiğini duyurdu. Rus Ortodoks Kilisesi, Doğu Ortodoks Patrikhanesi’nin Ukrayna’nın yeni bağımsız Ortodoks Kilisesi’ni tanımasını buna gerekçe olarak gösterdi.

İskenderiye Doğu Ortodoks Patrikhanesi, aynı zamanda Afrika’daki diğer Ortodoksların da dini temsilcisi olarak biliniyor. Doğu Ortodoks Patrikhanesi’nin ruhani liderliğini Patrik 2. Teodoros yapıyor.

Rus Ortodoks Kilisesi, İskenderiye Doğu Ortodoks Patrikhanesi’nin Ukrayna kararını tanımayan bölgedeki diğer Ortodoks kiliselerle ise ilişkilerini sürdüreceğini açıkladı.

Moskova ve Kiev arasında gerilim, Fener Patriği'nin kararı

Rus Ortodoks Kilisesi ayrıca , Afrika’daki Ortodoks Kiliselerin dini yetki alanının sorumluluğunun İskenderiye’den alınıp doğrudan Moskova'daki Patrik Krill'e bağlandığını duyurdu.

Ukrayna’nın Ortodoks Kilisesi, geçen yıl Moskova ve Kiev arasındaki krize rağmen Türkiye’deki Fener Patriğinin onayıyla bağımsızlığını ilan etmişti.

Bu karara tepki gösteren Rus Ortodoks Kilisesi, Fener Patriği ile de ilişkileri kesme kararı almıştı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.