Rus yanlısı Çeçen lider Kadirov muhaliflere baskıyı artırıyor

Rus yanlısı Çeçen lider Kadirov muhaliflere baskıyı artırıyor

Rusya yanlısı Çeçen lider Ramazan Kadirov liderliğindeki yönetimin, ülkede ve yurt dışındaki ülkelere sığınmak durumunda kalan muhalif Çeçenlere yönelik insan hakları ihlallerini artırdığı bildiriliyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yayımlanan raporda Çeçenistan’daki insan hakları ihlallerine değinildi.

Ajans Kafkas'ın haberine göre, HRW tarafından “Dünya Raporu 2023” başlıklı bir belge yayımlandı. Rusya’yla ilgili bölümde Çeçenistan’da yaşanan insan hakları ihlallerine yer verildi.

Rusya yanlısı Çeçen hükümeti lideri Ramazan Kadirov’un faaliyetlerine odaklanan raporda, Avrupa ülkelerine sığınmak zorunda kalan Çeçen muhaliflerin aile ve akrabalarına yapılan baskılara yer verildi.

Rapor içeriğinde Ramazan Kadirov’un 2022 yılında ana hedefinin Çeçen muhalif kanalı 1ADAT isimli Telegram hesabı yöneticileri olduğu, Yangulbayev aile üyelerine yapılan baskılar ve Salman Tapsurkayev’in yargısız infaz edilmesinin bu kapsamda gerçekleştirildiği vurgulandı.

Temmuz 2020’de ABD Dışişleri Bakanlığı, Çeçenistan’daki işkence, yargısız infaz ve insan hakları ihlalleri nedeniyle Ramazan Kadirov ve ailesini kara listeye almıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.