"Rus yayılmacılığı Çeçenistan'da önlenebilirdi"

"Rus yayılmacılığı Çeçenistan'da önlenebilirdi"

Çeçen bağımsızlık hareketinin sembol isimlerinden Aslan Maşadov’un oğlu Anzor Maşadov, uluslararası toplumun korkusunun Rus yayılmacılığına sebep olduğunu söyledi.

Çeçen bağımsızlık hareketinin sembol isimlerinden Aslan Maşadov’un oğlu Anzor Maşadov, "Uluslararası toplumun eylemsizliğinin, korkusunun ve Rusya’yı durdurmak için herhangi bir önlem almamasının, Rus terörünün yayılmasını sağladığını" kaydetti.

Ukrayna’nın, dünya kamuoyunun sessiz kalmasının ve harekete geçmemesinin bedelini ödediğini belirtti.

"Yakalanan kişiler köpeklerin önüne atıldı"

İkinci Çeçen Savaşı sırasında Rusya’nın vahşetinin kat kat arttığını vurgulayan Maşadov, “Yakalanan gençler aç köpeklere atılarak öldürüldü. Muhtarı tacizden korumaya çalışan kadınlar kurşuna dizildi, tutsaklar dinamitle havaya uçuruldu. Rus askerinin sadece bir katil değil, aynı zamanda bir yağmacı olduğunu da belirtmek önemlidir. Her iki savaşta da işgalcilerin girdiği her yerleşim yeri yağmalandı.” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Çeçenler, Gürcüler ve Ukraynalıların karşıya çıkan ortak düşman olduğunu kaydeden Maşadov, “Ama bu kötülüğü birlikte durdurmazsan o durmayacaktır. Daha iyi bir gelecek istiyorlarsa Ruslar da ona karşı koymalı. Putin, Ukrayna’ya boyun eğdiremeyecek ama yine de şu anda yeni topraklar için yeni işgal planları hazırladığından eminim.” dedi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.