Rusya Enerji Bakanı koronavirüse yakalandı

Rusya Enerji Bakanı koronavirüse yakalandı

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın koronavirüse yakalandığı duyuruldu.

Tescil edilen Covid-19 aşısının üretimine başlandığını açıklayan Rusya'da Başbakan Mihail Mişustin, Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın koronavirüse yakalandığını duyurdu.

Başbakan Mişustin salı günü düzenlenen bir toplantı esnasında, Enerji Bakanı Novak'ın Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını ve bu nedenle Blagoveşçensk'teki toplantıya katılamadığını bildirdi.

Başbakan Mişustin, Novak'ın Blagoveşçensk'e geldiğini ve burada Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını öğrenmesi üzerine Moskova'ya döndüğünü belirtti.

Novak, katılımı beklenen önemli bir enerji toplantısı öncesi koronavirüse yakalandı. Devlet haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Enerji Bakanlığı sözcüsü, Novak'ın bu toplantıya videokonferans yoluyla katılacağını açıkladı.

RIA Novosti'ye göre, geçen hafta başlayan Rusya Uzak Doğu Federal Bölgesi turunda başbakana eşlik eden gazetecilerden bazılarının da Covid-19 test sonucu pozitif çıktı ve gazeteciler salı günü acilen Moskova'ya dönmek zorunda kaldı.

'Sputnik V' aşısı

Rusya, geçtiğimiz hafta tescil ettiği 'Sputnik V' adlı Covid-19 aşısının üretimine başlandığını duyurmuştu.

Sağlık Bakanlığı, N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen aşının ilk partisinin üretimine başlandığını açıklamıştı. Savunma Bakanlığı ise ilerleyen saatlerde ilk parti üretiminin tamamlandığını bildirmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.