Kovid-19 aşısını bulduğunu açıklayan Rusya toplu aşılamaya başlıyor

Kovid-19 aşısını bulduğunu açıklayan Rusya toplu aşılamaya başlıyor

Rusya'da koronavirüs salgınına karşı toplu aşılamanın yaklaşık bir ay içinde başlayacağı bildirildi.

Sputnik'e konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan N.F. Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi Direktörü Aleksandr Gintsburg, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı toplu aşılamanın gerekli miktarda aşı üretildikten sonra, yaklaşık bir ay içinde başlayacağını belirtti.

Daha önce 'Sputnik V' adlı koronavirüs aşısının kayıt sonrası araştırmalarının 7-10 gün içinde başlamasının planlandığını, bu çalışmalara on binlerce kişinin katılacağını açıklayan Gintsburg, şöyle konuştu:

"Toplu aşılama, sadece üretilen aşının büyük bir kısmının kayıt sonrası araştırma çalışmalarında kullanılacak olması nedeniyle biraz gecikmeli yapılacak. Sonrasında ürünün geri kalanı halk için kullanılacak, 2-3 hafta, belki bir ay gecikme olacak.”

'Rus aşısı'na ilişkin endişe

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamıştı. Rusya böylece, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti.

Ancak uzmanlar, aşının gerekli tüm aşamaları tamamlamadan "aceleyle" tescil edildiğini söyleyerek Rusya'nın ulusal prestijini güvenlikten öncelikli gördüğünü dile getirmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.