Rusya ve Çin koronavirüs aşısını birlikte test edecek

Rusya ve Çin koronavirüs aşısını birlikte test edecek

Çin ve Rusya'nın, koronavirüs aşısını ortaklaşa test etmesinin planladığı bildirildi.

Çinli uzman Zhong Nanshan'ın verdikleri bilgiye göre Çin ve Rusya, koronavirnüs aşısının ortaklaşa test edilmesini planlıyorlar.

Foreks'in haberine göre, Zhong yaptığı açıklamada, "Rusya'(nın koronavirüse karşı bir üretmek için araştırma ve geliştirme alanında çalışmaları hızlı şekilde ilerliyor. Rusya'nın Covid-19'da ölüm oranları diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında çok düşük. Çin ve Rusya'daki epidemolojik duruma yönelik gelişmeleri yakından izliyorum. Birbirimizden öğrenebileceğimiz çok şey var" diye konuştu.

Çin ilk Covid-19 aşısı için patent verdi

Çin, CanSino Biologics'e Covid-19 aşısı için patent verdi. Halkın Günlüğü gazetesine göre Ad5-nCov adı verilen aşı, Çin'in Covid-19 aşısı için verdiği ilk patent oldu.

Çin Ulusal Fikri Haklar İdaresi'nin açıklamasına göre patent 11 Ağustos tarihinde verildi. CanSino'nun geliştirdiği aşının Faz 3 testleri bu ay Suudi Arabistan'da başlayacak. Aşının test edilmesi için Rusya, Brezilya ve Şili ile de görüşülüyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.