Rusya: Erdoğan-Esed görüşmesini gerçekleştirmeye çalışıyoruz

Rusya: Erdoğan-Esed görüşmesini gerçekleştirmeye çalışıyoruz

Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Beşar Esed arasında gerçekleşecek bir görüşmeye ev sahipliği yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Moskova yönetiminin Beşar Esed ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak bir görüşmeye ev sahipliği yapmak konusunda çaba halinde olduğunu söyledi.

Rus haber ajansı TASS'ın Al Arabiya'dan aktardığı habere göre, Lavrentyev, Rusya'da Erdoğan-Esed arasında bir görüşmenin gerçekleşmesine ilişkin Moskova'nın bu gibi müzakerelere arka çıktığını söyledi.

Lavrentyev, "Türkiye bu olasılığı (Rusya'da görüşme gerçekleştirme fırsatı) gözden geçirmesi gerektiğini tekrarlıyorum ve böylesi bir etraflı görüşmenin olumlu ve yararlı olabileceği hususunda ısrarcıyız. Bu konu üzerinde çalışıyoruz." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ile Esed rejimi arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin Moskova için büyük bir anlam ifade ettiğini söylemişti.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Erdoğan ve Esed’in Rusya'da görüşme olasılığı üzerine yaptığı açıklamada 'böyle bir görüşmenin Moskova'da yapılabileceğini' söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’daki G-20 Zirvesi sonrasında Beşar Esed rejimiyle normalleşme sinyali vermişti.

Erdoğan, Beşar Esed’le görüşme ihtimali ve Türkiye'nin Suriye ile Mısır'la ilişkileri hakkındaki bir soruya, “Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Vakti, zamanı geldiği anda oturur, değerlendirir, ona göre de bir yenilemeyi yapabilirsiniz" diye konuşmuştu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.