Rusya ile savaş riski olan Ukrayna'ya IMF'den yeni kredi

Rusya ile savaş riski olan Ukrayna'ya IMF'den yeni kredi

2009'dan bu yana IMF'den en çok borç alan ikinci ülke olan Ukrayna'nın IMF'den hesapta olmayan 700 milyon dolarlık yeni bir kredi daha alacağı açıklandı.

2009'dan bu yana IMF'den pek çok kez borç alan Ukrayna ve IMF arasında yapılan görüşmelerden IMF'in Ukrayna'ya 700 milyon dolar daha kredi vermesi sonucu çıktı. 

Halihazırda IMF ile 'stand-by programı' bulunan Ukrayna'nın IMF'den borçlanma takviminin haricinde bu yeni kredi dilimini alacağı belirtiliyor.

IMF'in Ukrayna'ya bu kredi dilimini Ukrayna yönetiminin yeni tasarruf tedbirlerine gitmesi sözü karşısında verdiği bildiriliyor.

Enflasyonu %5'e indirme sözü

Ayrıca Ukrayna'nın IMF'e ülkedeki enflasyonu %5'e indirmek üzere mücadele vereceği sözünü de verdiği belirtiliyor.

2008-2009 krizinden en çok zarar gören ülkelerden olan ve 2009'da ekonomisi yaklaşık %15 daralan Ukrayna, aynı yıl IMF ile kredi üzerine anlaşmıştı.

2014-2015'te ülkede yaşanan savaşın ekonomik zararı da ABD ve AB'nin politik desteğiyle Ukrayna'nın IMF'den yüklü krediler alabilmesini ve Ukrayna maliyesinin iflastan kurtulabilmesini sağlamıştı.

Ukrayna'nın IMF'den aldığı yüklü kredilerle 2009-2021 döneminde Yunanistan'ın ardından kurumdan en çok borç alan ülke olduğu ifade ediliyor.

Bununla beraber Ukrayna'nın halen Avrupa ortalamasının çok altında düşük gelirli ülkeler kategorisinde olması dikkat çekiyor.

Rusya'nın işgal tehdidi altında bulunan Ukrayna'nın böylesi bir kapsamlı savaşın gerçekleşmesi durumunda mevcut kırılgan yapının da iflas etmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.