Rusya-İngiltere krizi büyüyor

Rusya-İngiltere krizi büyüyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Rusya'nın açıklamalarını 'giderek artan şekilde saçma' olarak yorumladı.

Eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızının öldürülmesine ilişkin İngiltere ve Rusya arasındaki kriz sürüyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Rusya’nın olaydaki sorumluluğunu inkar eden açıklamalarının ''giderek artan şekilde saçma'' olduğunu söyledi.

Dışişleri Konseyi’ne katılan Johnson, “Kimyasal silahların kullanımı, kimin tarafından hangi şartlar altında olursa olsun tamamen kabul edilemezdir ve hepimiz için tehdit oluşturur” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın iddiaları reddetmesiyle ilgili de Johnson, "Bu klasik bir Rus stratejisi. Artık kimseyi kandıramıyor'' dedi.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İngiltere topraklarında bir çeşit sinir gazı ile zehirlenip komaya giren eski Rus çifte casus Sergey Skripal ile kızı Yuliya'nın başına gelenler konusunda Moskova'yı işaret eden Londra'nın, eninde sonunda dayanağı olmayan bu suçlamasının hesabını vermek zorunda kalacağını söyledi.

 

Kremlin Sözcüsü, Londra'nın, Skripal ve kızına yönelik cinayet girişimden Rusya'nın sorumlu olduğu yönündeki iddialarını da 'açıklanması zor, dayanağı olmayan bir iftira' olarak niteledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.