Rusya lideri Putin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi

Rusya lideri Putin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus yazar Sergey Komkov tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

Rus yazar ve akademisyen Sergey Komkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2021 Nobel Barış Ödülü’ne adaylığı için 10 Eylül’de başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Komkov, 9 Eylül’de gönderdiği başvurunun, Oslo’daki Nobel Komitesi’ne 10 Eylül’de ulaştığını ifade etti.

Kremlin: Bir karar alınırsa harika, alınmazsa da sorun yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi, bu ödüle tamamen farklı insanlar aday gösteriliyor. Bu da bu teklifleri yönlendiren kişilerin inisiyatifi. Bu durumda adı geçen yazarın inisiyatifi söz konusu. Adayların değerlendirilmesi için özel bir prosedür var. Bu yönde bir karar alınırsa, bu harika olur. Alınmazsa da sorun yok. Bu konuda başka bir şey söylemek zor” ifadelerini kullandı.

Daha önce de ABD Başkanı Donald Trump’ın ödüle aday gösterildiği bildirilmişti.

Rusya'nın Suriye'deki savaş suçları

Diğer yandan Rus savaş uçakları Suriye'nin kuzeyindeki İdlib yerleşimi ve çevresindeki sivil yaşam alanlarına yönelik bombardımanını sürdürüyor. 

Geçtiğimiz dönemde de başta Halep olmak üzere Rus savaş uçaklarının Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırılarında binlerce sivil hayatını kaybetmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve diğer araştırma kuruluşları, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivil kayıplarından Rusya'yı sorumlu tutuyor. 

Rusya, Suriye'de İran ile birlikte Beşar Esed rejimine verdiği destekle tanınıyor.

Kaynak: Ajanslar, Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.