Rusya: Türkiye ABD'ye rağmen S-400 konusunda kararlı

Rusya: Türkiye ABD'ye rağmen S-400 konusunda kararlı

Rus Senatör Vladimir Cabarov, Washington'un tüm baskılarına rağmen Ankara'nın seçtiği çizgiden sapma niyetinde olmadığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Charles E. Summers, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasının iki ülkenin askeri ilişkileri açısından ağır sonuçları olacağını belirterek, "F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak" açıklamasında bulundu.

Rus parlamentosunda Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov, Russia Today'e (RT) verdiği demeçte ABD'nin S-400 füze savunma sistemlerinin alınması konusundaki sürekli baskısına rağmen Türkiye'nin seçtiği çizgiden ilerlemeye devam edeceğini ifade etti.

"Türkiye'yi birtakım dış görüşlere ikna etmek zor"

Türkiye'nin bir NATO ülkesi ve ABD'nin en yakın müttefiklerinden biri olduğunu, aynı zamanda ittifaktaki ikinci en büyük orduya sahip olduğunu, fakat yine de seçimini Rus hava savunma sistemlerinden yana yaptığını söyleyen Cabarov, sözlerine şöyle devam etti:

"Ankara'nın S-400 sistemlerini satın alma konusunda son derece kararlı olduğunu görüyoruz. Türkiye otoriter ve ciddi bir ülke, onu birtakım dış görüşlere ikna etmek zor."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.