Rusya: Türkiye ile ortak devriyelere başladık

Rusya: Türkiye ile ortak devriyelere başladık

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ve Türk güçlerinin Soçi'de varılan mutabakat kapsamında Suriye-Türkiye sınırında ortak devriyeye başladığı açıklamasını yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ve Türk güçlerinin Soçi'de varılan mutabakat kapsamında Suriye-Türkiye sınırında ortak devriyeye başladığı açıklamasını yaptı. Devriye gezilecek alanın uzunluğunun 110 kilometreyi geçeceği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, "Rus askeri polisi ile Türk sınır güçleri, 1 Kasım 2019 12:15 itibarıyla Suriye-Türkiye sınırında ortak devriyeye başladı" denildi. 

Rus Savunma Bakanlığı yetkililerinin açıklamalarına göre devriyede konvoyunda dokuz adet askeri araç yer alıyor. Konvoy içerisinde, Rus askeri polisine ait Tigr ve Taifun zırhlı araçları ile Türk sınır muhafızlarına ait Kirpi zırhlı araçları bulunuyor.

Rus savunma yetkilileri konvoydaki araçlardan kaçının Rusya'ya, kaçının Türkiye'ye ait olduğunu belirtmedi. Ancak RİA Novosti muhabiri araçlardan beşinin Rus askeri polisine, dördününse Türk tarafına ait olduğunu aktarmıştı.

Bunun yanında, konvoyunun güvenliğiniyse Rus askeri polisine ait bir zırhlı personel taşıyıcının sağladığı kaydediliyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.