Lavrov: Türkiye-Rusya mutabakatı Suriye'de akan kanı durdurdu

Lavrov: Türkiye-Rusya mutabakatı Suriye'de akan kanı durdurdu

"Genel duruma bakacak olursak, Soçi'de yapılan mutabakatla ciddi boyutlara ulaşan akan kanı durdurduk"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye'yle yaptıkları Suriye'nin kuzeyine ilişkin mutabakatın ciddi boyutlara ulaşan akan kanı durdurduğunu ve Türkiye ile Kürt güçler arasındaki sorunun güven inşa edici önlemler çerçevesine taşındığını" söyledi.

Rossiya 24 televizyonundaki 'Mejdunarodnoye Obozreniye' programına konuk olan Lavrov, 22 Ekim'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan mutabakat zaptını değerlendirdi.

Lavrov, "Genel duruma bakacak olursak, Soçi'de yapılan mutabakatla ciddi boyutlara ulaşan akan kanı durdurduk ve Türkiye ile Kürt güçler arasındaki sorunun güven inşa edici önlemler çerçevesine taşıdık" dedi.

Öte yandan Türkiye ile Rusya arasından Soçi Mutabakatı'nın ardından Rus savaş uçaklarının İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimlere yönelik saldırılarını artırdığı ifade ediliyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.