"Rusya Ukrayna için yeni bir ilhak planı üzerinde çalışıyor"

"Rusya Ukrayna için yeni bir ilhak planı üzerinde çalışıyor"

ABD istihbaratı Rusya'nın birtakım stratejiler çerçevesinde Ukrayna'nın bazı topraklarında ilhaka hazırlandığına ilişkin bilgiler elde etti.

Beyaz Saray, Rusya'nın Ukrayna'da nüfuzunu genişleterek bu ülkenin bazı topraklarında ilhak için zemin oluşturmaya çalıştığını açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby düzenlediği bir basın toplantısında "Rusya'nın Ukrayna'nın bazı topraklarında nasıl bir ilhak yönetimi izleyeceği konusunda istihbarat servisimiz aracılığıyla bilgiler elde ettik." dedi.

"Vekalet savaşları, para birimi olarak ruble, Rus yetkililer ve vatandaşlık teklifleri"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby düzenlediği bir basın toplantısında ABD istihbaratının bölgeden edindiği bilgiler doğrultusunda Rusya'nın Ukrayna'nın bazı topraklarında vekalet savaşlarına yöneleceğini, ele geçirdiği toprakların yönetimleri için kendisine bağlı yetkililer atayacağını söyledi.

Rusya'nın benimsediği bu girişimlerin 2014'te Kırım'ın ilhakında da izlendiğini belirten Kirby, Rusya'nın ilhak etme planları kurduğu bölgelerde para birimi olarak rubleyi kullanmak istediğini ve bölgelerde yaşayan Ukraynalı sakinleri Rusya vatandaşlığına başvurmaya zorlayacağını ifade etti.

Rusya'nın Ukrayna'da ele geçirdiği bazı topraklarda Ukraynalılara söz konusu Rusya vatandaşlığı teklifleri yaptığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.