İngiltere: Rusya Ukrayna işgalinde Wagner'i kullanıyor

İngiltere: Rusya Ukrayna işgalinde Wagner'i kullanıyor

Rus paralı asker şirketi Wagner, Rusya'nın Ukrayna'daki işgalinde önemli bir rol oynuyor.

Rusya'nın Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen 'özel güvenlik şirketi' Wagner'i Ukrayna'daki Rus askeri birliklerine ek yardımcı güç olarak kullandığı ortaya çıktı.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili paylaşım yaptığı istihbarat bilgilerinde Rusya'nın Wagner grubunu Ukrayna işgalinde cephe hatlarındaki personel eksikliğini gidermek ve cephe hatlarına takviye birlikler konuşlandırmak amacıyla kullandığı ifadelerine yer verildi.

İngiliz askeri istihbaratı tarafından paylaşılan diğer bilgilerde, Wagner paralı askerlerinin Ukrayna doğusundaki Popasna ve Lısıçansk illerinin ele geçirilmesinde mühim rol oynadığı kaydedildi.

Ancak iki ilde de yaşanan şiddetli çatışmalarda söz konusu grubun büyük kayıplar verdiği ifade edildi.

Öte yandan Wagner grubunun iş alımında ağır suçlardan hapis yatmış ve haklarında yaptırım uygulanmış kişileri de bünyesine katmasının yanı sıra gruba yeni katılım sağlayan kişilere kısıtlı askeri eğitimler verildiği belirtildi.

Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk oblastında oynadığı kritik rol sebebiyle Wagner paralı asker grubunun lideri olarak tanınan Yevgeny Prigozhin'e Rusya Federasyonu Kahramanlık Nişanı takdim edildiği aktarıldı.

Rusya'nın Wagner'e daha fazla rol biçmesiyle bu durumun Rus ordusu yetkilileri ve askerlerine olumsuz yönde etkisi olacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.