Rusya, Ukrayna işgali nedeniyle askeri harcamalarını iki katına çıkardı

Rusya, Ukrayna işgali nedeniyle askeri harcamalarını iki katına çıkardı

Ukrayna savaşının artan maliyetleri sonrası Rusya'nın 2023 yılının ilk yarısındaki savunma harcamaları 5,59 trilyon Rubleye ulaştı.

Rusya'nın Ukrayna işgali sebebiyle yaptığı askeri harcamalar, yıllık hedeflenen savunma harcamalarını aştı.

Reuters'ın Moskova yönetimine ait belgelerden elde ettiği verilere göre, Ukrayna'daki savaşın artan maliyeti Rusya'nın mali durumunu giderek daha fazla zorluyor.

Bu kapsamda Rusya'nın 2023 yılı savunma harcamaları hedefini, planlanan harcamaların iki katına çıkartmak durumunda kaldığı belirtiliyor.

Rusya, 2023 yılı savunma harcamaları çerçevesinde 4,98 trilyon Rubleyi gözden çıkarmıştı ancak Moskova yılın ilk yarısında bu rakamı aşarak ek olarak 600 milyar Ruble daha fazla harcadı.

Söz konusu belgeler incelendiğinde, Rusya'nın bu yılki savunma harcamalarının 9,7 milyar Rubleye ulaşacağı düşünülüyor.

2023 yılının ilk altı ayında savunma harcamaları 5,59 trilyon Rubleye ulaşan Moskova yönetimi, 2023 yılı için ilk başlarda planladığı toplam bütçe harcamasının tamamının yüzde 19,2'sini bu yılın ilk altı ayında savunmaya harcamış oldu.

Rusya, artan savaş maliyetlerinin yol açtığı sanayi üretimindeki yükselişle ekonomiyi toparlamaya çalışsa da ihracat gelirlerindeki düşüşün de etkisiyle, bütçe 28 milyar dolar açık verdi.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'nın savunma harcamalarının daha da artması ve bunun bütçenin daha fazla açık vermesine sebebiyet vereceği düşünülüyor.

Rusya Ocak ve Şubat 2023 tarihlerinde orduya 2 trilyon Ruble harcamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.