Rusya işgal ettiği topraklardaki Ukraynalıları zorla vatandaş yapma hedefinde

Rusya işgal ettiği topraklardaki Ukraynalıları zorla vatandaş yapma hedefinde

Rusya'nın işgal ettiği topraklarda yaşayan Ukraynalıları Rus vatandaşı olmaya zorlarken bu teklifi reddedenleri gözaltına almakla tehdit ettiği ileri sürülüyor.

Rusya'nın Ukrayna'da işgal ettiği topraklarda Ukraynalıları Rus vatandaşı yapmaya zorladığı bildirildi.

Yale Üniversitesi İnsani Yardım Araştırma Bölümü tarafından çarşamba günü yayımlanan rapora göre Rusya, işgal ettiği Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya  gibi Ukrayna topraklarında yaşayan Ukraynalıları zorla Rus vatandaşı yapma hedefinde.

Ukraynalılar için Rus vatandaşlığı başvuru sürecinin kolaylaştırıldığı ifade edilen raporda, başvuru yapmayı reddeden Ukraynalıların gözaltı veya sınır dışı edilmekle karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Raporda, Ukraynalıların Rus vatandaşlığını kabul etmemesi halinde birçok temel haktan yararlanmalarını kısıtlamakla tehdit edildiği ileri sürüldü.

Öte yandan Rusya, Ukraynalılara, Ukrayna vatandaşlığından çıkmaları için de baskı yapıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen yıl Ukraynalıların tamamının Rus vatandaşı olmasının önünü açan kararnameyi imzalamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.