Ukrayna lideri Zelenskiy'den 'savaşı Rus topraklarına taşıma' açıklaması

Ukrayna lideri Zelenskiy'den 'savaşı Rus topraklarına taşıma' açıklaması

Pazar günü Moskova üzerinde üç drone'un düşürülmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Savaşın Rusya'ya geldiği" uyarısında bulundu.

Ukrayna, Moskova'ya yapılan saldırıyı direkt olarak üstlenmese de Zelenskiy pazar akşamı yaptığı video konuşmada, "Kademeli olarak savaş Rusya'nın topraklarına; onun sembolik merkez ve askeri üslerine dönüyor. Bu kaçınılmaz, doğal ve tamamıyla adil bir süreç" dedi.

Zelenskiy, işgalin ilk günlerinde "Rusya'nın bir veya iki haftada Kiev'e ulaşacağı" söylemlerini de hatırlatarak, savaşın 522 gündür devam ettiğine dikkati çekti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yurii İhnat da Moskova'daki saldırıyla ilgili olarak, Rus vatandaşlarının Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının sonuçlarını görmeye başladığını belirtti. İhnat, "Orada yaşayıp savaşın onları ilgilendirmediğini düşünenler, savaş şimdiden onlara dokunuyor" diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı, pazar sabahı erken saatlerde başkent Moskova'da Ukrayna'ya ait 3 drone'un düşürüldüğünü açıkladı. Saldırı sebebiyle kısa süreliğine şehirdeki uluslararası havalimanı kapatıldı.

Drone'lardan biri şehir dışında vurularak düşürülürken diğer ikisinin "elektronik harp" tarafından bastırıldığı ve bir ofis binasına çarptıkları belirtildi. Rusya devlet haber ajansı TASS'ın acil durum yetkililerinden aktardığına olayda bir güvenlik görevlisi yaralandı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu gece Ukrayna drone'ları saldırdı. Şehirdeki iki ofis kulesinin dış cephesi hafif hasar gördü" dedi.

Moskova ve çevresi Ukrayna sınırından 500 kilometreden fazla uzakta olmasına rağmen bu sene çeşitli drone saldırılarıyla hedef alındı.

Kiev henüz saldırıyı üstlenmese de, Ukrayna genel olarak Rus topraklarındaki saldırılarla ilgili direkt olarak yorum yapmaktan kaçınıyor.

Kaynak: T24

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.