"Rusya ve Çin Esed rejiminin yargılanmasını engellemek için seferber oldu"

"Rusya ve Çin Esed rejiminin yargılanmasını engellemek için seferber oldu"

Suriye İnsan Hakları Ağı, Suriye’deki iç savaş boyunca Rusya ve Çin'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu toplantılarında 16 kez veto kullanarak, Beşar Esed rejiminin yargılanmasına engel olduğunu açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyerek, Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu (BMGK) toplantılarında, Rusya ve Çin’in Esed rejimi lehine kullandığı vetolara ilişkin bir rapor yayımladı.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığına göre, raporda, BMGK toplantılarında Rusya'nın rejim lehine 16 kez veto kullandığı, Çin'in de olumsuz oy kullandığı vurgulanıyor.

Rusya ve Çin Esed rejiminin yargılanmasının önüne geçti

Raporda, iki ülkenin vetoları sonucunda, Esed ve rejiminin sivillere yönelik işlediği suçlar nedeniyle yargılamasının önünün kesildiği bildirildi.

Raporda, iki ülkenin, Esed lehine kullandıkları vetolar yüzünden yüz binlerce sivilin rejim ve destekçilerinin saldırıları sonucu öldüğü vurgulanırken, 150 binden fazla kişinin ise halen rejim cezaevlerinde bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Rusya ve Çin, 10 Temmuz 2020’da verdikleri 16’ncı veto ile Suriye’ye Türkiye üzerinden uluslararası yardımların gönderildiği mekanizmayı ikinci kez veto etmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.