Rusya ve Esed rejimi İdlib'de bir TSK gözlem noktasını daha kuşattı

Rusya ve Esed rejimi İdlib'de bir TSK gözlem noktasını daha kuşattı

Rusya ve Esed rejimi güçleri, İdlib kırsalındaki Surman'da bulunan bir TSK gözlem noktasını kuşatmaya aldı.

Rusya ve Esed rejimi güçleri, İdlib kırsalındaki Surman'da bulunan bir Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gözlem noktasını kuşatmaya aldı.

Rejim güçleri daha önce de Ağustos ayında gerçekleştirdikleri saldırılar sonucunda Morek'te bulunan bir gözlem noktasını tamamen kuşatmıştı.

Rusya ve rejim ilerliyor

İdlib'in güney kırsalındaki en büyük yerleşim olan Maaret el Numan'ı ele geçirmek için saldırı başlatan Rusya ve İran destekli rejim güçleri, kısa süre içerisinde birçok yerleşimi kontrol altına aldı.

Maaret el Numan'a yaklaşık 3 kilometre mesafeye kadar ilerleyen Rusya ve rejim güçleri, Cercenaz yerleşimini kontrol altına alarak, Surman'daki 8 nolu TSK gözlem noktasını kuşattı.

Bölgede sivil alanlara yönelik şiddetli bombardıman ve sivillerin Türkiye sınırına doğru kaçışı devam ediyor.

Rejim güçlerinin M-5 otoyolunun doğusunda kalan alanları tamamen kontrol altına almayı planladığı tahmin ediliyor.

Rusya ve Esed rejimi güçleri İdlib'in güneydoğusuna yönelik geçtiğimiz hafta başlattıkları kara saldırısında sivil yaşam merkezlerini doğrudan bombalayarak onlarca sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olmuştu.

Öte yandan Rusya ve rejimin başlattığı yeni saldırı, Türkiye sınırına yönelik yeni bir göç dalgasını da tetikledi. Saldırılar nedeniyle son birkaç gün içinde İdlib'in güneyinden Türkiye sınırındaki bölgelere yüz binden fazla sivilin göç etmek zorunda kaldığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.